A coach tisztán és egyértelműen kommunikál. Elmondja, miben tud segíteni, és azt is, miben nem. Képes eldönteni azt, hogy saját coaching módszerei megfelelőek-e az ügyfélnek.

Képes biztonságos, támogató, segítő környezetet kialakítani, mely kölcsönös tiszteletet és bizalmat biztosít. A coach társaságában az ügyfél jól érzi magát, még akkor is, ha kemény, nehéz témát boncolgat az ülés. Jelenléte a megnyugvás és garancia, hogy a megoldás az ügyfélben van, a coach segít megtalálni azt. A könnyed, nyitott légkörben a megfelelő stílusú humor oldja a feszültséget.

Őszintén foglalkoztatja az ügyfél hogyléte és sorsa. Folyamatosan biztosítja személyes integritásáról, őszinteségéről és tiszteletéről. Ígéretei egyértelműek és azokat be is tartja. Tiszteli véleményét, tanulási stílusát, személyiségét. Folyamatosan segít és pozitívan visszacsatol az új viselkedési formák és cselekedetek tekintetében, beleértve a kockázat vállalását és a bukástól való félelmet is. Érzékeny, új, személyes témák érintése előtt engedélyt kér azok körbejárásához.

A coach használja megérzéseit; miközben az ügyféllel van, intuícióira is támaszkodik. Éberen figyel, megéli a pillanatot. Nyitott az újra, egyszerre több megoldási lehetőséget is lát, és az adott pillanatban az ügyfél számára legmegfelelőbbet kínálja fel.

Bátorítja, elfogadja, felfedezi és megerősíti érzelmeit, vélelmeit, aggodalmait, hitének és ötleteinek kifejezését. Véleményét feltétel nélkül elfogadja, ezáltal segít továbblépni a megoldás felé.

A coach kérdez. Olyan kérdéseket tesz fel, melyek előre visznek. Kérdései segítségével egyre tudatosabban tekinti át az ügyfél az életét, a problémát, és melyek segítségével körvonalazódik a megoldás. Segít ötleteket gyűjteni, perspektívákat felállítani, akciótervet kidolgozni, a cél eléréséhez szükséges kis lépéseket egy nagy tervvé összeállítani. Kísérletezésre és önmagunk felfedezésére bíztat, és az ügyféllel együtt ünnepli sikert.

A fejlődést és haladást szemmel kíséri, mindig ad visszacsatolást arról, mi valósult meg és mi az, amire még fókuszálni kell. Támogatást nyújt abban, hogy az ügyfél fegyelmezetten és erősen végigvigye a tervét – mindezt saját erőforrásaira, saját erejére támaszkodva.

A coach bizalmasan kezeli a kapott információt, nem él vele vissza. Tisztában van vele, hogy az üléseken megosztott információk kizárólag az ügyfélre és a coachra tartoznak, azokat nem adja ki harmadik félnek.

Csatlakozz azokhoz, akik megélik a változást és magukra találnak!

Iratkozz fel, és így mindig értesítelek, ha új anyag, új írás kerül fel a honlapomra.